2017. szeptember 10., vasárnap

Tükörcserép

Semmi nem tökéletes. Sajnos, a manók és a tündérek világa is tele van gonddal, problémával, megoldásra váró kérdésekkel. Talán nekikmég nehezebb is, mert két világ között egyensúlyoznak. Egyrészt itt, ezen a földön kell boldogulniuk, élni, dolgozni, az anyagi, földi világ törvényeit tudomásul véve élni életüket. Másrészt számukra nyitva van az a másik ajtó is,fölfelé. Ez okozza talán a legtöbb nehézséget, mert érzékenyebbek, nemcsak a világ, hanem egymás zajára is. Néha úgy látszik, hogy halálra idegesítik egymást, pedig csak az adó-vevőjüket kellene gondosabban beállítani. A kis tündér is fél minden egyes félreértéstól, egyben az is zavarja, hogy nem értik meg egymást  különös barátjával. Ne mondd neki, hogy ne bonyolítsa túl, és más közhelyt se, úgyse tud vele mit kezdeni. Azt se mondd neki, hogy hagyja a manót a fenébe, keressen olyan , akivel egyszerűbb, simább lenne az élet. Ő máshogy működik, mint egy földi halandó.
Nagyon szeret beszélgetni, és nem tud azzal a helyzettel mit kezdeni, ha a kis manű magányra vágyik, csendre, mert a jelen helyzetében arra van szüksége. Rögtön megijed, hogy mi lesz most. Akkor most  vége mindennek, ki lehet dobni az eddigi boldog egymásra találást, rácsodálkozást, közös örömöket, élményeket. Mint ahogy már sokszor hozták így a tudomásra, hogy menjen a fenébe. Vagy tényleg csak arról van szó, hogy most, egy ideig csendre van a manónak szüksége, és ez nem a kis tündér miatt van, nem ellene irányul, hanem az élete problémáit csak így tudja feldolgozni.
Ennek a történetnek nincs vége, csak talán egy olyan tanulsága, hogy próbára lett téve a kis tündér bizalma. Sokan eljátszották már. De most a manó eddig bizonyította, hogy érdemes rá. És talán neki sem árt a csend, hogy át tudja gondolni az érzéseit, meg tudja fésülni a gondolatait. Magában. Mert ezt csak mindeni maga tudja, szembenézni magával, őszintén.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése